fbpx
MENU

Trouwuitnodigingen: wanneer stuur je die nu best?

Jullie hebben voor elkaar gekozen.

Het was misschien tijdens een strandwandeling bij zonsondergang, een hike in de bergen of tijdens een romantische citytrip. Op de bank op zondagmiddag, gezellig onder een dekentje of op Kerstavond omringt door familie en vrienden.

Het moment van bedenken, plannen en organiseren van jullie bruiloft is nu aangekomen. En waar de één daar al van kinds af aan over droomt, is het voor de ander de vraag waar in hemelsnaam aan te beginnen. Het lijkt misschien wel een hele opgave, maar als je gestructureerd tewerk gaat, is niets onhaalbaar.

Hoewel een feestje met z’n tweetjes heel gezellig kan zijn, is een trouwfeest zonder je vrienden en familie ondenkbaar. Daarom stuur je ze uiteraard een mooie uitnodiging voor jullie fantastische dag.

Save-the-date: geen feest zonder gasten

Het eerste wat je doet wanneer je je trouwfeest plant, is natuurlijk de datum vastleggen. Voor sommige koppels hangt het kiezen van een bepaalde datum samen met een bijzondere herinnering, een jubileum of een symbolische dag. Andere laten hun trouwdatum bepalen door de beschikbaarheid van hun favoriete fotograaf of die gedroomde locatie.

Laat je gasten ruimschoots op tijd weten welke datum ze moeten vrijhouden in hun agenda – want de belangrijkste dag van het jaar willen ze voor geen geld missen!

Daarom stuur je best naar goede traditie een save-the-date-kaart. Start met het ontwerpen van deze kaart van zodra je je trouwdatum kent. Zorg ervoor dat je save-the-date kaarten 8 maanden voor je trouwdag de deur uit zijn!

Samen met een grafisch ontwerper kan je al het ontwerpwerk van je feest helemaal perfect maken.
Enkele van mijn favoriete ontwerpers:

 

De uitnodiging

Nu iedereen jullie datum in zijn agenda heeft staan, kan je meteen aan de slag met het echte werk: de trouwuitnodiging. Terwijl een save-the-date enkel jullie datum en contactgegevens bevatte, zet je op je trouwuitnodiging alle nodige informatie. Jullie namen, de locatie, uur van aanvang, eventueel een dresscode, tips voor cadeaus, jullie contactgegevens enz…

Om het geheel echt af te maken is het leuk dat je trouwuitnodiging in dezelfde stijl is ontworpen als de save-the-date-kaart. Je grafisch ontwerper zorgt hier uiteraard voor, net als voor al het andere nodige drukwerk.

Zorg ervoor dat je 3 maanden voor je trouwdag de trouwuitnodigingen kan versturen.

Nog een aantal tips:

  • Zorg dat je je tijdlijn goed afstemt met je grafisch ontwerper.
  • Plannen jullie een ceremonie op maat? Licht een tipje van de sluier op in jullie uitnodiging. Zo weten de gasten wat hun te wachten staat.
  • Trouwen jullie in het buitenland? Zorg dan dat je zeker op tijd begint met alles. Je gasten moeten immers iets meer praktische voorbereidingen treffen. Om ervoor te zorgen dat ze bijvoorbeeld onderling afspreken, kan een groep op Facebook of WhatsApp een makkelijke tool zijn!

Inspirerend:

Mijn Pinterest moodboard met de mooiste trouwuitnodigingen.

CLOSE

© Kristel Cuyvers